Видео енкодер или видео улавяне карта за излъчване на живо?

- Jun 30, 2020-

С бързото развитие на видео мрежите, предаването на видео се използва широко в прякото предаване, образованието, играта, уебкаст, медицински, комунални услуги, които са неразделни от камери, видеозаписи или енкодер.  Търсите видео енкодер или видео устройство за улавяне на живо? Следното може да ви помогне да вземете решение.


Видео енкодер е кодиране на видео сигнала компресия, което може директно кодиране на сигнала от камерата и след това може директно да натиснете видеото към интернет от RTMP. Тъй като количеството сурови данни видео информация, заснети от камерата, е сравнително голямо, той не е подходящ за директно предаване към интернет. Затова е необходимо видео енкодер за компресиране на източника на видео и да го намали и след това да предаде на сървъра чрез мрежата.

Live Streaming Solution


Видео карта за улавяне да получите цифрова видео информация и да я съхранявате и възпроизвеждате. Тя може да бъде и видео сигнал компресиране устройство за обработка. Видео карта обаче не е функция на отделно кодиране и предаване. Той трябва да се свърже с компютър или лаптоп и да работи заедно със софтуер като OBS, за да се постигне live webcasting.

external usb video capture


Видео кодерите и видео карти заснемане са двете аудио видео улавяне устройства. Основните разлики:

Видеокодер: Видео сигналът се кодира и компресира за предаване на мрежата или излъчване на живо, след което декомпресира и получава от видеодекодер.

Видео карта улавяне: събиране на видео сигнала в компютъра за различни приложения, трябва на компютъра да прокара през софтуера.


MINE Technology е професионален видео експерта ip трансферно решение, ние сме водеща компания в ниско латентност и висококачествена технология за предаване, която се използва в радио и телевизионна продукция, онлайн нови медии живо излъчване, и образование, медицински, наблюдение на обществената сигурност и други индустрии .


Научете повече за нас:http://www.szminetech.com/

Един чифт:Не Следваща:Решение за излъчване на живо на хотел IPTV System