H.264 кодиране чрез нови технологии

- May 06, 2016-

С помощта на H.264 видео компресия алгоритъм и H.263 и MPEG-4 подобни, въз основа на смесени кодиране метод, който използва intra-рамка за кодиране (търговията) и interframe кодиране (Интер) два режима на кодиране. В сравнение с предишния стандарт, за да се подобри ефективност на кодиране, компресия съотношение и образ качество, H.264 кодиране за следните нови технологии:

(1) на H.264 видео кодиране система се състои от видео кодиране слой според функциите (VCL, видео кодиране слой) и две нива на абстракция слой (окончателно, мрежа абстракция слой) мрежа. VCL се използва за да завършите силно компресирани видео последователности, окончателно за стандартните данни, видео формат, който предоставя информация за заглавния блок за различни медии преноса и съхранението.

(2) преден intra прогнози, които съдържат повече пространствено подробно макро-блок 4 x 4 прогнози и за региона на сравнително равен на 16 x 16 модел, бившите 9 вида методи за прогнозиране, които имат 4 вида прогнози методи.

(3 interframe прогнози, използвайки повече видове разделяне, стандартите са определени в 7 различни размери и форми на блок сегментиране (16 x 16 и 16 x 8 и 8 х 16) и макро-блок сегмент (8 x 8 и 8 x 4 и 4 x 8 и 4 x 4). С помощта на по-малки блокове и адаптивно кодиране режим прогнози за остатъчни количества данни могат да бъдат намалени, като по този начин допълнително намаляване на скоростта на предаване.

(4) с висока точност въз основа на 1/4-пиксел точност движение оценка.

(5 мулти-референтна рамка прогнози. Interframe кодиране на разположение 5 различни рамки на компетенция.


Един чифт:Видеодекодерът принципите на мониторинг и проверка на системата Следваща:Не